Bauta goes to parties...
2015. október 18. írta: ko.barbi

Bauta goes to parties...

Avagy így bulizunk mi itt a világ végén.

Egyszer volt, hol nem volt, három szomszédunknak nagyot álmodott (szükség volt hozzá egy holland, egy német és egy ausztrál-ír szürkeállományra meg gondolom, kellő mennyiségű szesztermékre...) és így született meg a Bauta Project B Facebook esemény. Ötletünk se volt, hogy hogy is fog ez elsülni, mert hát az még hagyján, hogy a lakásszerződéseinkben világosan szerepel a "no party" kitétel, de gyakorlatilag semmilyen helyiségben nem tudunk maximum (nagyon maximum! - meaning: kínai metrós hering party) 20 embernél többet bepréselni. Mindegy, mi otthon voltunk, szépen felöltöztünk, és gondosan bezártuk a saját ajtajainkat - mert hát az egy dolog, hogy hálásak vagyunk a party szervezőknek az ötletért, nem tervezzük hozzájárulásunkat adni saját személyes terünk szétrombolásához.

kepkivagas2.JPG

Or on laundry boxes, as a matter of fact, right Marika? ;)

Murphyhez - és Lundhoz - méltón az eső kicsit szemerkélt és elég hideg is volt, de ez nem szegte kedvünk, na meg hát két apartman ként szobája nyitva is volt a melegedni és/vagy vágyók számára. Bár aki fázni kezdett, annak egy a szobáknál sokkal menőbb lehetősége is volt, mert kreatív házigazdáink még tábortűzről is gondoskodtak. Erre akkor döbbentem rá, mikor a kedvenc nagyhajú németem (akinek a hajából szó szerint pillangók repkednek ki - nem viccelek, láttam!) megkérdezte, hogy tudom-e, honnan szerezhetne a közelből homokot. Persze nem tudtam, úgyhogy elmentek az erdőbe... Szóval mindenre gondoltak, még a tűzifa alá szórandó homokról is, figyelmes és körültekintő házigazdák. És tényleg azok, figyeltek és vigyáztak ránk, és egy szempillantás alatt kijózanodtak, amikor valaki úgy gondolta, hogy a tűzzel játszani jó dolog, és a kezébe kapta az olajos üveget. Szóval még ha nem is úgy tűnt, jó kezekben voltunk.

bonfire.jpg

De ez, akármilyen nagy buli volt is, csak egyike az itteni mókáinknak. Mert hát mit tegyen a diák, ha nincs nappalija, messze lakik mindentől, mégis szeretne a barátaival bulizni. Hát Bauta partit tart! Vagy Nation buli előtti pre-party-t vagy after-partyt (merthogy a Nationök 2-kor bezárnak, Lund pedig ugye kisváros, szóval ha Nation nincs, voltaképpen semmi nincs), vagy ha épp az kell, after-after partyt hajnali 5-kor: Thibault tésztát főz, mi meg bambán nézzük. De hát ez az ő "feeding time"-ja, most mit csináljunk?

Az egyik francia lány szülinapi bulija volt talán az egyik leghosszabb ilyen móka: szülinapi buli Bautában francia módra styles csipegetnivalóval, aztán Lunds Nation 2-ig, aztán valami random srác studio flatjébe bicóztunk a dombtetőre afterparty gyanánt (ott aztán mindenkire rátört a farkaséhség és jobb híján magába ettünk toastkenyeret, a belgák meg Xbox-on gyepálták egymást), onnan kisebb közjáték után (kilyukadt kerék) hazabicózás (de jó is, hogy mi a domb alján lakunk, hazafelé mindig annyival könnyebb az út hajnalban - btw, imádom a szomszédaimat, első szóra hazaviszik a másik bicikliét vagy éppen a szomszédot a bicikli hátulján, ez aztán a team spirit; bár Thibaultot rakták már idegenek is taxiba csak hogy hazajusson, szóval lehet, hogy ez egyszerűen csak a részeg diákok szolidaritása vagy simán csak azt akarták, hogy fogja már be, úgyhogy inkább fizettek egy taxit is), hogy aztán le Frenchman főzze szépen a tésztáját.

Vagy ott volt a svéd vizsga előtti és utáni dupla party - 'cuz the cool kids went to Lithuania and came back with an extra luggage of alcohol, mert hát svédéknél az ital drága ám a külön nemzeti italboltokban, ami ráadásul szombat délután 3-kor bezár, aztán legközelebb hétfőn reggel nyit ki. És hát mivel 'sharing is caring', megosztották nehezen szerzett vagyonukat. Vagyis hát valószínűleg kevésbé a nemes cél érdekében, mint inkább a jó partihangulat oltárán áldozták fel a vodkákat és tequilákat. Nekem külön adag jutott a citromosból egy is zártkörű buli kíséretében. #thestartofsomethingnice

kepkivagas.JPG

Szóval a kérdés mostanában nem az, hogy mikor, hanem hogy kinél lesz a party, a válasz pedig általában: Marian - őt már úgyis utálja a lakóközösség kevésbé parti-orientált fele. De hát life is hard, szóval ez van. Ők jöttek Erasmusra és költöztek össze hatvanvalahány diáktársukkal, viseljék is a következményeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://southofthenorth.blog.hu/api/trackback/id/tr877989959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása